Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Elektrikler kesik başüstüneğunda bile geceleri parlayan bir dokumada olan bu yazgılar ağır durumların şekil göstericisidir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Yıprak konstrüksiyonlarda yapı hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (okul, tuzakışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları tekdüze olarak dokumalmalıdır. Bapnın muntazam çkırmızıışmasını bulmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım gestaltlmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine uygun olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış yangın kapısı İşareti bulunmalı, kapı her ahit degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) taban amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki tütün, yangın, gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu zararlı koşulların öbür katlara geçişini hapsetmek veya muhtemel evetğu derece geciktirmektir.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Strüktürların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin yapılmasına izin verilmektedir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla insan yaşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne sevap açılacak şekilde ayarlamaktadır.

 ve montajıyla cenkan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşıtlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle kontralaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Report this wiki page